Smyslové požadavky

Vína musí zrát na kvasnicích min. 60 dní od konce fermentace nebo 90 dní od sklizně. Využití sudů pro školení vína je povoleno, ale pouze do té míry, aby nepřekrylo projevy terroir a odrůdy. Doporučuje se využití nových sudů maximálně do 10 % objemu vína, u jednou použitých sudů maximálně do 20 % objemu vína (druhé víno). Větší procentuální podíl vína v sudu je povolen u tzv. třetího vína. Vína mohou mít maximálně 12 g/l cukrů (vína suchá a polosuchá). Vína by měla být plná, extraktivní s minimálním bezcukerným extraktem 19 g/l.

Vína musí vykazovat typické senzorické vlastnosti popsané ve smyslových požadavcích na jakost Ryzlinku vlašského VOC PÁLAVA:...
Víno typicky zelenožluté až sytě žluté barvy s nádechem pálavské květeny, výraznou ovocitou vůní kompotovaných renklodů a meruněk přecházející až do medově kořenitých tónů. Odrůdově charakteristické, dobře strukturované, plné a nazrálé, s buketem kandovaných citrusů, nedosušených teplomilných peckovin, živou kyselinou a vrstvenou mineralitou typického pálavského terroir.
Vína budou plněna pouze do skleněných lahví o obsahu 0,5 a 0,75 litru. Láhve mohou být uzavřeny pouze celokorkovými zátkami. Láhve budou opatřeny speciální páskou s logem VOC PÁLAVA.

 

 

 

X